Вдвічі більше, але ви тримайтеся: у Верховній Раді ухвалили рішення про тарифи на світло

Субсидії на житлово-комунальні послуги
Субсидії на житлово-комунальні послуги

Ситуація в енергетичній системі України залишається складною через обстріли з боку російської армії. Верховна Рада заявила про необхідність перегляду тарифів на електроенергію, які, ймовірно, зростуть удвічі протягом цього року. Проте держава обіцяє підтримати вразливі верстви населення. Про це повідомила Вікторія Гриб, нардеп та голова підкомітету Верховної Ради з питань енергобезпеки. Вона каже, що точні цифри підвищення тарифу на електроенергію поки невідомі, оскільки це залежатиме від багатьох факторів та рішення енергетичного регулятора.

Новий коронавірус шириться світом: чи загрожує українцям епідемія

Лікарні під час пандемії, кадр з відео
Лікарні під час пандемії, кадр з відео

Популярні новини зараз
Зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня
Показати ще

Цієї весни, коли більшість вже забула про маски та дезінфектори, у Великій Британії, Сполучених Штатах та Канаді почав швидко поширюватися новий штам Covid — Flirt. На перший погляд, це ще один сезонний спалах, однак фахівці радять не втрачати пильності. У перші місяці 2024 року Covid демонстрував найнижчі показники розповсюдження з початку пандемії. Але у травні почалося неочікуване зростання захворюваності, особливо у Великій Британії. Епідеміологи уважно стежать за новим штамом, намагаючись запобігти можливим несподіванкам.

Катя Кухар із "Танці зі зірками" зізналася, від чого ховається у ванній і це не вибухи: "Кожна побачить себе"

Катерина Кухар, фото із соцмереж
Катерина Кухар, фото із соцмереж

Відома українська прима-балерина та суддя популярного шоу "Танці зі зірками" Катерина Кухар регулярно балує численних фанатів свіжими публікаціями на своєму обліковому записі в соцмережі Instagram. Катерина Кухар показала гумористичне відео, присвячене міжнародному Дню матері, що відзначалося цього року 12 травня. Балерина закрилася у ванній кімнаті подалі від дітей, ще й келих із алкоголем із собою захопила. На відео чути, як діти за дверима задають їй різні запитання, а вони стомлено відповідають їм. Загалом Катерина показала, як нелегко бути мамою, і як хочеться відпочивати від цієї ролі та супутніх зобов'язань.

Українцям пояснили, коли ТЦК припинять "полювання" на чоловіків на вулицях: "Ми самі винні..."

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Наявність повноцінної бази даних військовозобов'язаних чоловіків є надзвичайно важливою для ефективного комплектування рядів Збройних Сил в умовах війни. Про це в інтерв'ю наголосив заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін. За його словами, якби така база існувала, армії не довелося б вдаватися до практики "полювання" та "вилову" чоловіків на вулицях. За наявності належного військового обліку всі дані про здатність до служби, спеціальності, стан здоров'я та вік чоловічого населення були б зібрані в єдиному реєстрі. Це дозволило б формувати чіткі запити на необхідну кількість бійців із потрібними характеристиками замість хаотичної мобілізації всіх поспіль, незалежно від їхнього стану та підготовки.

Подорожі з Укрзалізницею стають дорожчими: постільна білизна тепер коштує більше

Укрзалізниця, вокзал, поїзд, фото із вільних джерел
Укрзалізниця, вокзал, поїзд, фото із вільних джерел

Вартість постільної білизни в потягах було переіндексовано вперше за 5 років. Українцям розповіли, скільки тепер коштує постільна білизна та що сприяло таким змінам. Відтепер подорожі з Укрзалізницею стають комфортнішими, але й дорожчими. З 22 травня Укрзалізниця підвищила ціни на постільну білизну у пасажирських поїздах. Важливо зазначити, що подорожувати з власною постільною білизною все ще можна.