В українців залишилися лічені дні, щоб перевірити лічильники води та проінформувати свого постачальника послуг. Відповідне нагадування опублікували на facebook-сторінці "Полтававодоканал".

Фахівці водоканалу закликали побутових споживачів зняти показники квартирних лічильників та передати дані у період з 25 травня і до кінця місяця.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

"У перший робочий день наступного місяця наша Служба обліку та реалізації бере до уваги ці показники, аби здійснити коректне нарахування за послуги, які ви використали за минулий місяць", - йдеться у повідомленні.

Передача показників обов'язкова всім домогосподарств, незалежно від рівня споживання води. Наприклад, якщо в будинку ніхто не живе і не використовує ресурс, передаються незмінні дані.

Популярні новини зараз
Комунальний удар: українців можуть очікувати нові тарифні потрясіння Зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає
Показати ще

Платіжка за воду. Фото: скрін youtube
Платіжка за воду. Фото: скрін youtube

Споживачі, які ігнорують процедуру, можуть побачити у платіжках зайві кубометри. Причина проста: коли постачальник не отримує інформації, то розраховує споживання самостійно, спираючись на середній показник за попередні місяці.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним".

Також наш портал інформував, українців обнадіяли: яких комунальних тарифів пообіцяли не чіпати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, подорожчає не тільки електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею.