Українцям розповіли, як економити з такими енергоємними приладами, як пральна машина чи посудомийна, мультиварка та електродуховка. Порадами поділилися фахівці "Закарпаттяобленерго".

У Міністерстві енергетики офіційно заявили, що до кінця травня буде ухвалено рішення про запровадження нових тарифів на електроенергії. На тлі майбутнього подорожчання енергетики поділилися зі споживачами кількома корисними порадами.

Електроприлади. Фото: Youtube
Електроприлади. Фото: Youtube

У разі використання потужних електроприладів споживачам рекомендують використовувати функцію "відкладений старт" та параметр Eco (Ecomode) Energy Saving. Перший допоможе розвантажити енергосистему, а другий дозволить більш економно використовувати пральну машинку, бойлер або посудомийку.

Електролічильники. Фото: скрін youtube
Електролічильники. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України
Показати ще

"Для прання, за можливості, встановлюйте нижчу температуру — наприклад, 30 градусів. Це допоможе заощадити електроенергію, оскільки пральній машині не потрібно буде нагрівати воду до високої температури. Ну а сушити, особливо влітку, краще на повітрі", - рекомендують фахівці.

Водночас українцям нагадали про необхідність регулярного обслуговування електротехніки.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, чи врятують енергосистему нові тарифи: що буде з відключеннями після подорожчання.

Також наш портал інформував, ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду.

Крім того, ми писали, головний "пожирач" електроенергії в будинку: як економніше користуватися бойлером.