В українських супермаркетах спостерігається відчутне зростання цін на популярні цитрусові фрукти. Що й наскільки подорожчало, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям стає все складніше вкотре порадувати себе улюбленими фруктами. Під кінець травня у великих торгових мережах злетіли ціни на мандарини, апельсини та лимони.

Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube

Мандарини

За кілограм мандарин у супермаркетах у середньому просять 105,70 гривні. При цьому в деяких торгових мережах фрукт можна знайти й по 126,40 гривні за кіло. Менше, ніж за місяць, середня вартість мандарин збільшилася майже на 37 гривень.

Мандарини "Єгипет" підскочили у ціні з 69,50 до 83,10 гривні за один кілограм.

Популярні новини зараз
ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом З інших беруть пару тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники
Показати ще

Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін

Апельсини

Щодо апельсинів, то середня вартість знизилася майже на 9 гривень - до 66,20 гривні за один кілограм. Проте подорожчали апельсини "Преміум" – з 66,82 до 74,90 гривні за кілограм.

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Лимони

Заряд вітаміну С обійдеться відчутно дорожче. Середня вартість лимонів злетіла із 60,41 до 87,76 гривні за кілограм. У деяких супермаркетах цінники на фрукт досягають захмарної позначки 113,40 гривні.

Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, темпи подорожчання прискорюються: як змінилися ціни на цибулю, буряк та моркву.

Також наш портал інформував, м'ясні продукти обійдуться втридорога: супермаркети різко підняли ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, подорожчання електроенергії завдасть подвійного удару: про доступні продукти доведеться забути.