У червні 2024 року українські пенсіонери можуть розраховувати на додаткові виплати. Зокрема, підвищені пенсії отримають працюючі пенсіонери. Також пенсіонерам нададуть допомогу від ООН та спеціальні виплати до Дня Незалежності.

Підвищені пенсії для працюючих пенсіонерів

Згідно з українським законодавством, у квітні провели автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів за останні два роки. Розмір збільшення пенсії визначався індивідуально для кожного пенсіонера залежно від тривалості страхового стажу та заробітної плати. Виплати відбудуться у червні 2024 року.

Виплата пенсій, кадр з відео
Виплата пенсій, кадр з відео

Вікова надбавка до пенсії

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Влітку 2024 року виплати збільшаться також для пенсіонерів, яким виповниться 70, 75 або 80 років. Розмір вікової надбавки залежатиме від віку та суми пенсії.

  • Особам, яким виповнилося 70 років, до досягнення 75-річного віку, надається доплата до пенсії до 300 гривень.

  • Особам, яким виповнилося 75 років, до досягнення 80-річного віку, надається доплата до пенсії до 456 гривень.

  • Особам, яким виповнилося 80 років і більше, надається доплата до пенсії до 570 гривень.

Додаткова грошова допомога пенсіонерам від ВПП ООН та виплати до Дня Незалежності

У червні 2024 року пенсіонери матимуть можливість отримати додаткову грошову допомогу від Всесвітньої Програми Харчування ООН. Ця програма була продовжена на ще три місяці у квітні 2024 року, і червень стане останнім місяцем виплати цієї допомоги.

На отримання грошової допомоги мають право пенсіонери, які відповідають таким умовам:

  • Отримують пенсію в розмірі меншому за 3250 гривень.

  • Проживають на територіях активних або можливих юойових дій.

  • Не отримували додаткових грошових виплат від міжнародних організацій або допомоги для внутрішньо переміщених осіб з 1 березня 2023 року.

Виплата цієї допомоги здійснюється автоматично без необхідності звертатися до ВПП ООН або Пенсійного фонду. Грошова допомога надходить на банківські картки або через Укрпошту.

Крім того, до 24 серпня 2024 року українці, постраждалі внаслідок війни, отримають грошову допомогу до Дня Незалежності. Вона становитиме від 650 до 3100 грн в залежності від статусу пенсіонера.

Нагадаємо, Як пенсіонерам України отримати комунальні послуги безкоштовно

Раніше ми повідомляли, що Українцям дозволили збільшити розмір пенсії, але не всім: кому пощастить