В Україні спостерігається зміна цін на скраплений газ. Лише за останній тиждень середня вартість палива зменшилась на 0,59 гривні. Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи "А-95".

Станом на 13 травня середня вартість автогазу в Україні знизилася до 26,84 гривні за літр. Зазначається, що у більшості мереж цей вид палива подешевшав на 1 гривню за літр.

Автогаз. Фото: скрін youtube
Автогаз. Фото: скрін youtube

Зокрема, великі мережі АЗС БРСМ-Нафта та "Укрнафта" знизили ціни на 50 копійок. Також помітне зниження цін зазначалося на станціях Chipo, Green Wave, "Укрнафти" та RLS. У мережі "Авантаж 7" цінових коливань не спостерігалося, проте вартість автогазу на цих АЗС залишається однією з найнижчих у країні.

Ціни на автогаз. Фото: enkorr
Ціни на автогаз. Фото: enkorr

Популярні новини зараз
Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Зазначається, що здешевлення автогазу на роздрібному ринку пов'язане з активним здешевленням палива в опті. Так, з початку травня середня ціна зменшилась на 710 грн/т до 39 930 грн/л або на 21,56 грн/л.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Що прогнозують експерти

Гравці ринку зазначають, що зараз спостерігається низький попит на скраплений газ. Якщо тенденція не зміниться, то прогнозується новий етап здешевлення. Цілком можливо, що цінник на автогаз знизиться ще на 1 гривню за літр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, власники дизельних авто можуть видихнути з полегшенням: українців порадували новими цінами на пальне.

Також наш портал інформував, доведеться переходити на газ: в Україні вже злетіли ціни на бензин, за скільки продають паливо.

Крім того, ми писали, будьте уважні на дорозі: популярна помилка може коштувати вам 8500 гривень.