В Україні за останній час різко змінилися ціни на квартири в новобудовах, причому, у бік зростання. Стало відомо, наскільки за два роки подорожчало житло для українських громадян і скільки воно коштує сьогодні в різних регіонах країни.

Про це розповідає "РБК-Україна".

Де найдорожчі квартири сьогодні

Зараз найбільшу суму за житло в Україні потрібно віддати тим, хто хоче придбати його у Львові. Там за один квадратний метр потрібно віддати, в середньому, 55 тисяч гривень, хоча два роки тому на покупку одного метра потрібно було викласти на 40% менше, тобто, 33 тисячі гривень.

За останні два роки найдорожчими виявилися квартири в Тернополі, де вони виросли в ціні на 42%. Якщо раніше вони коштували 19 тисяч за один квадратний метр, то сьогодні ця ціна піднялася до 27 тисяч гривень. В Івано-Франківську вартість житла підвищилася на 46% з 17 до 32 тисяч гривень.

Щоб купити один квадратний метр в Ужгороді, потрібно зараз віддати на 39% більше, ніж це було два роки тому. Тоді квартири коштували 27 тисяч гривень, а сьогодні їхня вартість становить 39 тисяч гривень. У Рівному квартири коштують на 40% більше – тобто, вже не 20 тисяч, а 33 тисячі гривень за один метр.

Популярні новини зараз
Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Новобудова, 24 канал
Новобудова, 24 канал

Де найдешевші квартири сьогодні

Зараз найдешевшими вважаються квартири в Дніпрі та Одесі, адже там за один квадратний метр потрібно заплатити 43 тисячі та 38 тисяч гривень відповідно. Житло в цих двох містах виросло в ціні на 9% та 30% відповідно.

Новобудова біля Дніпра
Новобудова біля Дніпра

Нагадаємо, скільки сьогодні коштує однокімнатна квартира в різних українських регіонах.

Як повідомляли раніше, в Україні нещодавно ввели новий податок на житло.

Як писав "Знай" раніше, в Україні ввели жорсткі правила перебування в квартирі з домашніми улюбленцями.