При знятті показників лічильника води вам можуть потрапити неприємні сюрпризи, наприклад, конденсат усередині приладу. Це вже сигнал про його поломку, тому що в нормальних умовах лічильник не повинен запітніти.

Що ж викликає таке явище? Насправді, конденсат у лічильнику – це наслідок порушення герметичності його корпусу, а не поганої вентиляції, як можуть подумати деякі.

В результаті вода з вашого водопроводу проникає в механізм лічильника і збирається там.

Лічильник води / фото: Pinterest
Лічильник води / фото: Pinterest

Які ще ознаки можуть вказувати на поломку лічильника?

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Окрім конденсату, можна помітити воду під склом приладу або між кришкою і корпусом. Також пошкодження пломби або її нитки, неправильна робота стрілецького покажчика, швидке або повільне обертання індикатора руху води – це теж ознаки проблеми.

  1. Якщо у вас з'явилися підозри на несправність лічильника, краще звернутися до компанії з водопостачання та зафіксувати факт поломки.
  2. Після цього слід демонтувати прилад, можливо, відремонтувати його, потім здати на перевірку і, якщо потрібно встановити новий.
  3. Перевірте роботу системи та переконайтеся, що всі протікання усунуті.
  4. Не забудьте подати заяву на введення приладу в експлуатацію.

І ще одна порада: намагайтеся купувати якісні лічильники з продовженим терміном служби. Хоча вони можуть бути дорожчими, але, як кажуть, скромні витрати на початку можуть заощадити головний біль у майбутньому.

Крім того, Знай.ua повідомляв, частини українців спишуть борги за газ: кому і за якої умови