У 2024 році українські пенсіонери мають можливість скористатися різноманітними пільгами, які допоможуть полегшити їх фінансове становище і покращить якість життя.

Однією з найважливіших пільг для пенсіонерів є звільнення від сплати земельного податку, але існують конкретні умови. Пільга стосується тільки тих, хто має земельні ділянки певних розмірів, наприклад:

  1. до 0,01 г для будівництва гаража;
  2. до 0,10 г для індивідуального дачного будівництва;
  3. до 0,12 г для садівництва;
  4. до 0,25 г для забудови присадибними будівлями у сільській місцевості;
  5. до 0,10 г у містах;
  6. до 0,15 г у селищах міського типу;
  7. до 2 г для ведення приватного сільського господарства.

Земельна ділянка, скріншот: Youtube
Земельна ділянка, скріншот: Youtube

Для отримання пільги необхідно подати до податкової служби заяву та документи, що підтверджують статус пенсіонера.

Пенсіонери також можуть користуватися безкоштовними юридичними послугами, які включають консультації, захист та представлення інтересів у правових справах. Це може значно допомогти людям похилого віку, які стикаються з правовими проблемами.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Що стосується транспорту, пенсіонерам надається право безкоштовного проїзду на всіх видах громадського наземного транспорту, крім таксі, та на приміських залізничних рейсах.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Специфічна категорія пенсіонерів, які проживають у сільській місцевості та відповідають певним критеріям, мають право на 100% знижку на оплату житлово-комунальних послуг. Це включає послуги з опалення, водопостачання, а також витрати на тверде та рідке паливо.

Пенсіонери, які раніше працювали у сфері освіти, медицини, культури, а також бібліотеках і музеях, мають право на додаткові пільги, які визначаються залежно від регіону та специфічних місцевих законів.

Нагадаємо, уряд вирішив мовчати? Чому пенсії українців перестали "підвищувати"

Вам буде цікаво дізнатися пенсіонери отримають доплату до пенсії на два місяці: за яких умов