Українську монету номіналом 5 копійок можна продати колекціонерам та заробити близько 8000 гривень. Як виглядає цінний екземпляр, показали на спеціалізованому ресурсі violity.

Нумізмати не припиняють полювати рідкісні українські монети. Принести хороші гроші можуть монети різних номіналів - від 1 копійки до 1 гривні. Наприклад, рідкісний різновид 5 копійок може оцінюватись у тисячі гривень.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, на онлайн-аукціоні з'явився лот, який одразу привернув увагу десятків колекціонерів. На продаж виставили монету номіналом 5 копійок 1992 року дуже рідкісного різновиду 1.1ААк.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

У ході торгів було зроблено понад 40 ставок та вартість монети злетіла до 8004 гривень. При цьому цінник може стати ще вищим.

Як пояснюють фахівці ресурсу "Монети-ягідки", різновид 1.1ААк дуже рідкісний. Траплялися випадки, коли такі 5 копійок продавали й за 10 тисяч гривень.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Ця монета особлива тим, що має велику насічку на гурті. У звичайних монет насічка дрібна.

"5 копійок 1992 року карбували на монетному дворі в Італії. Через помилку частину монет викарбували в кільці для італійської монети 200 лір, у якої також велика насічка", - пояснюють експерти.

Раніше портал Знай повідомляв, знайдете у кишені – радійте: такі 10 копійок можна продати за 15 000 гривень.

Також наш портал інформував, за рік стільки не заробите: колекціонери показали 2 копійки, за яку озолотять кожного.

Крім того, ми писали, "золота жила" у вашому гаманці: які банкноти можуть оцінюватись майже у 20 тисяч гривень.