У зв'язку з проблемами в енергосистемі України громадянам слід звернути увагу на побутові прилади, які споживають більше електроенергії. Про це розповів керівник компанії YASNO Сергій Коваленко у своєму повідомленні у Facebook.

Аналізуючи інфографіку, яка охоплює близько 12 найпоширеніших в українських будинках електроприладів, можна виділити ТОП-5 найбільших споживачів.

Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay
Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay

Електрична плита – споживає найбільше електроенергії. Крім того, праска – на другому місці за рівнем споживання. Не варто забувати про фен – третій за обсягами споживання електроенергії. Звичайно ж, електрочайник і обігрівач, бойлер та пилосос – які займають п'яту позицію зі схожими показниками споживання.

На противагу їм менше споживають електрику кондиціонер та пральна машина.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Варто зазначити, що 18 квітня в енергосистемі України спостерігається дефіцит електроенергії, який, за даними енергетиків, збережеться протягом доби. Для вирішення цієї проблеми Україна залучила екстрену допомогу від операторів системи передачі сусідніх країн – Румунії, Польщі та Словаччини.

Крім того, через дефіцит в енергосистемі, можуть бути впроваджені графіки обмеження потужності, що стосуються бізнесу та промислових підприємств. У той же час, поки в Україні не очікуються графіки відключень для побутових споживачів, як повідомив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Нагадаємо, одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду

Як повідомляв "Знай.uа", теплоенерго вимагають підвищити тарифи: як зміняться платіжки українців

Знай.ua писав, Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже