Державна податкова служба (ДПС) попереджає: якщо ви маєте податкові борги, будьте готові до того, що гроші з вашого рахунку можуть списати. Тепер ми розповімо, що це означає.

Отже, спочатку про те, коли можуть забрати ваші гроші. У ДПС стверджують, що списання може відбутися за рішенням суду.

податкова
податкова

Це може стосуватися рахунків у банках, електронних гаманців і навіть вашого облікового запису в системі е-адміністрування ПДВ. Усе це підпадає під платіжні інструкції на примусове списання.

Тепер про те, які умови мають бути виконані для такого списання без суду. Якщо ви не сплачуєте податки 90 днів, ДПС може розпочати процес списання. Але це працює не завжди: наприклад, якщо у вас є заборгованість перед державою, але вона менша за ваш податковий борг.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Гроші / фото: Pixabay
Гроші / фото: Pixabay

ДПС також уточнюють, що це не просто попередження, а вимога до виконання. Тож якщо рішення про стягнення прийнято, діяти потрібно швидко.

Важливо пам'ятати, що ці дії регулюються Податковим кодексом, і якщо йдеться про стягнення за рішенням суду, справа передається державній виконавчій службі.

Отже, якщо ви хочете уникнути проблем, краще регулярно перевіряти свої податкові зобов'язання та намагатися їх погашати у строк.

Раніше ми писали про те, що знайдете в кишені – радійте: такі 10 копійок можна продати за 15 000 гривень

Крім того, Знай.ua повідомляв, " Залишив без грошей на ліки": ПриватБанк нахабно обдурив українця в банкоматі