Понад 200 тисяч українців, котрі стали внутрішньо переміщеними особами до 24 лютого 2022 року, успішно пройшли ідентифікацію для продовження своїх пенсій. Проте не всі отримають їх вчасно.

Цю інформацію було підтверджено пресслужбою Міністерства соціальної політики України.

Пенсіонери
Пенсіонери

Ідентифікація пенсіонерів тривала до 31 березня 2024 року і проводилася з метою підтвердити, що отримувачі соціальних виплат справді живі та що гроші йдуть адресно тим, кому вони призначені.

Цей захід є частиною загальноприйнятої міжнародної практики та постійно застосовується в Україні.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

У Міністерстві соціальної політики кажуть, що для продовження виплат пенсій готуються додаткові документи. Тому, можливо, що для деяких українців пенсія може прийти з невеликою затримкою.

Однак, якщо ідентифікацію було успішно завершено, виплати будуть здійснені до кінця місяця.

пенсіонери
пенсіонери

Після успішної перевірки 212,8 тисячі людей буде продовжено виплату пенсій. Більшість українських пенсіонерів віддали перевагу проходженню ідентифікації через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду, що зробили майже 73 тисячі осіб.

Також багато хто звернувся до територіальних органів ПФУ, до відділень банків і навіть використовував відеоконференції для цієї процедури. Невелика кількість українців, які перебувають за кордоном, пройшли ідентифікацію через консульські установи.