В Україні почнуть готувати школярів до реального життя: скасовують 11-річку та змінюють предмети

Школярі, скріншот: YouTube
Школярі, скріншот: YouTube

В Україні впроваджується реформа профільної середньої освіти, і майбутнім 4-6-класникам доведеться ухвалити рішення: продовжувати навчання в академічному ліцеї чи обрати професійне навчання на останні три роки школи. За словами нардепа Наталії Піпи, мета цієї реформи – забезпечити дітей якісною освітою, яка буде відповідати їхнім інтересам та потребам ринку праці. На сьогодні лише 35% випускників 9 класу в Україні обирають професійну освіту, тоді як в інших країнах, таких як Швейцарія, Німеччина та Австрія, цей показник сягає 70%. Основна мета реформи – збільшити цей відсоток до 45% до 2033 року.

"Це занадто": Полякова розважилася на вейкборді

Оля Полякова на зйомках кліпу
Оля Полякова на зйомках кліпу

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Відома українська співачка Оля Полякова показала, як вона вміє відпочивати. Популярна виконавиця поділилася кадрами, де продемонструвала свої вміння кататися на вейкборді, але отримала чималу критику за це відео. Українська зірка вирішила похизуватися своїм відпочинком, показавши, як вона вміє розважатися. Вона поділилася кадрами, де продемонструвала, як вміє кататися на вейкборді. На відео Оля одягнена у спеціальний костюм їде за катером назустріч хвилям і радісно дивиться перед собою. Побачивши нове відео на сторінці української співачки, її підписники вирішили не мовчати і прокоментували його. Зокрема, деякі люди висловили незадоволення від кадрів Олі Полякової.

"Ощадбанк" змінює тарифи з 1 червня: до чого готуватися

Ощадбанк Фото: скрін youtube
Ощадбанк Фото: скрін youtube

Державний "Ощадбанк" анонсував тарифні зміни. Нові умови обслуговування рахунків набудуть чинності вже з 1 червня 2024 року. "Інформуємо, що відповідно до рішення продуктового комітету, внесено зміни до тарифів за обслуговування поточного рахунку з використанням платіжних карток, затверджених постановою правління АТ «Ощадбанк» від 16 квітня 2009 року №124", - йдеться у повідомленні. У "Ощаді" уточнили, що детальну інформацію щодо нових тарифів клієнти можуть уточнити у відділеннях або на сайті.

Після перевірки лічильників українці шоковані платіжками: хто винен у "зайвих" кіловатах

Дані лічильника світла, скріншот: ДТЕК
Дані лічильника світла, скріншот: ДТЕК

Контролери при знятті показників лічильника світла не завищують даних, адже енергокомпанія сама зацікавлена ​​у правильному нарахуванні обсягів спожитої електроенергії. Також і з іншого боку, це приносить користь самим споживачам - у такий спосіб постачальник може знайти помилки у нарахуванні обсягів спожитого ресурсу. Про це повідомили у ДТЕК Дніпровські електромережі. Метою контрольного зняття показників, зазначили енергетики, є їх фіксація на лічильнику споживача. Робиться це для того, щоб потім фахівці енергокомпанії могли звірити ці дані з тими, що їх клієнт передавав востаннє.

15-річна дитина влаштувала стрілянину в школі, але посадили інших людей: чому це вперше сталося

Стрілянина у брянській школі, фото: соцмережі
Стрілянина у брянській школі, фото: соцмережі

Показова справа щодо масового вбивства у школі в Мічигані відзначилася безпрецедентним судовим вироком. Батьків 15-річного підлітка, який вчинив стрілянину, засудили до 15 років ув'язнення за ненавмисне вбивство. Це перший випадок у США, коли батьки понесли кримінальну відповідальність за дії своєї дитини. Трагедія сталася у листопаді 2021 року, коли Ітан Крамблі відкрив вогонь по своїх однокласниках у передмісті Детройта, вбивши чотирьох учнів та поранивши ще сімох.