За інформацією від керівництва Фонду держмайна, орендувати державну нерухомість стало легше та швидше. Уряд України прийняв рішення про спрощення процедур оренди державного майна.

Нові правила стосуватимуться організацій, що надають соціальні послуги, незалежно від форми власності, повідомляє урядовий портал.

Оренда житла, фото biz.nv
Оренда житла, фото biz.nv

Це означає, наприклад, що організації, які підтримують внутрішньо переміщених осіб, зможуть легше знайти приміщення для тимчасового житла.

За новою постановою Фонду держмайна, оренда державних нерухомих об'єктів відбуватиметься за спрощеним порядком. Ці зміни, підтримані Кабміном 8 квітня, дозволять організаціям без участі в аукціоні орендувати потрібні їм приміщення, спрощуючи можливість допомогти переселенцям.

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"Наша ціль - забезпечити більше можливостей для допомоги тим, хто цього потребує. Завдяки цій постанові, процедура оренди стає набагато легшою та швидшою", - зазначив голова Фонду Віталій Коваль.

Додатково, рішення передбачає:

  • Можливість оренди державного або комунального майна без участі в аукціоні за мінімального набору документів;
  • Пільгова орендна ставка в розмірі 1% на рік від ринкової вартості для всіх надавачів соціальних послуг.

Оренда житла
Оренда житла

Також Мінсоцполітики запровадило субсидії на оренду житла для ВПО. Цей пілотний проект, який планують реалізувати протягом двох років, передбачає врахування вартості оренди залежно від регіону, кількості осіб у родині та їхньої здатності оплачувати жиктло самостійно. При цьому, чим менші доходи у ВПО, тим більшу частину вартості оренди покриватиме субсидія.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua оренда більше не буде, як раніше: які правила змінилися

Також, Знай.ua писав про вартири, будинки та благодійні фонди: чим володіє мер Києва Віталій Кличко