Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що ООН активно допомагає Україні від початку повномасштабного вторгнення.

Наразі деякі українці можуть отримати надбавки до пенсії завдяки цій організації.

На цей раз наші читачі дізнаються конкретно, хто може отримати надбавку від ООН до пенсії.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Хто може отримати надбавку від ООН

Пенсіонери, які перебувають у зоні активних чи можливих бойових дій, можуть отримати збільшення до своєї пенсії. Для цього громадянам потрібно відповідати кільком критеріям.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Допомога надається пенсіонерам, які:

- мають пенсію, меншу ніж 3250 гривень;

- не отримували жодної міжнародної допомоги або виплати для ВПО з 1 березня 2023 року.

Регіони, де проводяться бойові дії, визначаються урядом. Зараз до цього переліку належать такі області:

Дніпропетровська;
Донецька;
Запорізька;
Луганська;
Миколаївська;
Сумська;
Харківська;
Херсонська;
Чернігівська.

Виплата від ООН визначається окремо для кожного громадянина за такою формулою: 3250 - сума пенсії = розмір додаткової виплати від ООН.

Наприклад, пенсіонер має пенсію 2500 гривень. Відповідно, розмір його доплати – 750 гривень. Зверніть увагу! Розмір цієї доплати не може бути меншим за 100 гривень.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Як отримати цю допомогу

"Для отримання допомоги від ООН не потрібно звертатися в окремому порядку. Доплата нараховується автоматично. Для отримання виплати пенсіонерам жодних дій вчиняти не потрібно. Вона здійснюється без подання заяви, відповідно до інформації, наявної в державних реєстрах. Виплата грошової допомоги відбувається шляхом перерахування коштів на рахунки пенсіонерів, - повідомляють у Мінсоцполітики.

Саме Мінсоцполітики визначає список осіб, які потребують цієї допомоги. Якщо пенсіонер не відповідає зазначеним критеріям, йому автоматично припиняють виплати.

Нагадаємо, пенсія та пільги: українцям нагадали про важливу довідку при виході на заслужений відпочинок.

Раніше повідомлялося, чи пенсіонери залишаться без виплат? Через одну просту "помилки" українці можуть позбавити себе допомоги.

Також, стажу більше 35 років, а пенсії – копійки: українцям пояснили, чому так.