Українці можуть виходити на пенсію, коли виповнюється 60 років. Це правило діє як для чоловіків, так і для жінок. Проте деякі 60-річні не зможуть вирушити на заслужений відпочинок. Про це йдеться у матеріалах Пенсійного фонду.

Пенсія за віком призначається коли людині виповнюється 60 років, але за умови, що вона нагромадила достатньо страхового стажу. Обов'язковий мінімум у 2024 році – 31 рік стажу.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Якщо стажу замало, пенсії у 60 років не буде. У такому разі пенсіонеру доведеться чекати ще кілька років, коли вимоги для виходу на заслужений відпочинок пом'якшуються.

Вихід на пенсію у 2024 році:

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще
  • у 60 років – за наявності не менше 31 року страхового стажу;
  • у 63 роки - якщо є щонайменше 21 рік стажу;
  • у 65 років – за наявності від 15 до 21 року стажу.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Українці, котрі до 65 років не набирають навіть 15 років страхового стажу, на пенсію можуть не сподіватися. Таким громадянам надається спеціальна матеріальна допомога.

Варто зазначити, що у майбутньому 60-річних українців, які не зможуть одразу вийти на пенсію, ставатиме дедалі більше. До 2028 року мінімальний страховий стаж для пенсії збільшуватиметься, доки не досягне позначки 35 років.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ проведе перерахунок на вимогу пенсіонера: хто може змінити свої виплати.

Також наш портал інформував, ці документи розглянуті не будуть: у ПФУ попередили українців про субсидії, не допустіть помилки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсії легко можна збільшити: у ПФУ розповіли про унікальну можливість для людей похилого віку.