Експерти проаналізували ринок нерухомості в березні 2024 року. За даними маркетплейсу Dіm.Ria, кількість пропозицій продажу вторинного житла зросла майже в усіх областях.

Порівнюючи з березнем 2023 року, в Івано-Франківській області пропозиція зросла на 65%, у Волинській та Житомирській - на 53-54%. Однак у Полтавській області кількість пропозицій зменшилася на 21%, а в Чернівецькій - на 12%.

Ціни на квартири,скріншот з вільних джерел
Ціни на квартири,скріншот з вільних джерел

Ціни на житло на вторинному ринку зросли по всій Україні. За місяць, порівняно з лютим 2024 року, найбільше збільшилася середня ціна на однокімнатну квартиру у Волинській області - на 19%. Проте у Дніпропетровській області ціна зменшилася на 4%.

Експерти дослідили ринок нерухомості і виявили, що найвища середня вартість однокімнатної квартири спостерігається у Києві, де вона складає 93 168 доларів США.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Ціни на квартири,скріншот з вільних джерел
Ціни на квартири,скріншот з вільних джерел

У Львівській області ціна становить 69 680 доларів США, а у Закарпатській області - 53 401 долара США. На Івано-Франківщині ціни на однокімнатні квартири також залишаються високими, і складають 50 373 доларів США.

Причини таких різниць у вартості можуть бути різноманітні. У Києві ціни високі через великий попит на нерухомість.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua залишилися борги за квартиру? У яких випадках українці отримають "літню" субсидію

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українці можуть втратити своє житло і не лише через обстріл: про яку процедуру всі забули

Також, Знай.ua писав про українка, яка втекла через війну в Європі, пояснила, що не так з Нідерландами