Українці в умовах війни та економічної кризи ледве справляються із чинними комунальними тарифами. Однак ціни на послуги вирішили підняти ще вищими.

Як повідомляє видання Nikopolnews, ведеться обговорення подвійного підвищення тарифів на воду для мешканців Нікополя, що на Дніпропетровщині.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Згідно з проєктом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, підвищення буде у два етапи - у квітні на 12% і в липні на 14%.

Нові тарифи з 1 квітня можуть становити: вода – 20,60 гривні за куб, каналізація – 29,04 гривні за куб. Вже з 1 липня хочуть встановити ціну: вода – 26,70 гривні за куб, каналізація – 36,65 гривні за куб.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Платіжки за воду. Фото: скрін youtube
Платіжки за воду. Фото: скрін youtube

Як зазначив міський голова Нікополя, остаточне рішення про запровадження нових тарифів поки не прийнято. Раніше вдавалося уникнути подорожчання послуг водоканал, але як цього разу йому невідомо.

Варто зазначити, що інформація про перерахунок тарифів викликала великий резонанс серед городян, адже тарифи на комунальні послуги кусаються, а чергове подорожчання може збільшити кількість неплатників та боржників.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові суми у платіжках змусять брати мікропозики: кому підвищать тарифи на 80%.

Також наш портал інформував, комуналку, пальне та продукти харчування: як подорожчало життя українців за два роки повномасштабного вторгнення.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, тарифний обман: водоканали змушували українців переплачувати за послуги.