Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Справа в тому, що в Україні деякі категорії пенсіонерів можуть щомісяця отримувати додаткові 944 грн. до основних виплат.

На цей раз наші читачі дізнаються, хто може розраховувати на доплату, а також як її оформити.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "На пенсії".

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Українські пенсіонери можуть отримувати 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Наразі прожитковий мінімум становить 2361 гривню, а це означає, що сума доплати становить 944,40 гривні.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Така норма діє відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій окремим категоріям осіб» та рішення уряду.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Хто може одержати майже 1000 гривень доплати до пенсії?

Це доплата за догляд. Виплати гарантовані для громадян, які:

- досягли 80 років і більше;

- самостійно проживають;

- потребують постійного стороннього догляду за станом здоров'я;

- отримують пенсію за віком.

Останній пункт означає, що таку доплату зможуть отримувати лише пенсіонери за віком, якщо встановлено пенсію з інвалідності або інший вид пенсійної виплати, то надбавку на догляд не належить.

Також важливий момент – необхідне документальне підтвердження лікарів щодо необхідності постійного стороннього догляду.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Доплата за вік в Україні — кому належить

Українцям, які досягли певного віку, встановлюють компенсаційні доплати. Так, пенсіонерам, які досягли 70 років, доплачують 300 гривень щомісяця. Пенсіонерам віком від 75 років нараховують 456 гривень, а пенсіонерам віком від 80 років – 570 гривень.

Ця доплата покладена у тому випадку, якщо ваша пенсія не вища за 10340,35 гривень, якщо ви отримуєте більше, то надбавку за вік не належить.

Також важливий момент – це те, що доплати не підсумовуються, наприклад, у 79 років ви отримували щомісяця 456 гривень, при досягненні 80 років вам доплачуватимуть лише 114 гривень, а не 456+570 гривень.

Нагадаємо, ПФУ встановить нові розміри виплат: на які суми сподіватися пенсіонерам.

Раніше повідомлялося, пенсія та стаж: що потрібно зробити вже зараз, щоб не голодувати.

Також, у кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня.