У Пенсійному фонді України часто відповідають на запитання українців, зокрема, і щодо багатьох нюансів оформлення субсидії.

Відповідь на одне з таких питань було опубліковано у новій посаді на офіційній фейсбук-сторінці Пенсійного фонду України.

Скрін, відео YouTube субсидії
Скрін, відео YouTube субсидії

"Що робити, якщо надіслана поштою заява на призначення субсидії чи декларація не була підписана? Чи будуть розглянуті такі документи?", - йдеться у повідомленні.

Як пояснили у ПФУ, документи будуть розглянуті, проте житлову субсидію буде призначено після підписання заявником надісланих документів.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

"Відсутність підпису на зазначених документах вважається помилкою. Для виправлення помилки надається 30 календарних днів з дня подання заяви. Про це заявника повідомляють у будь-який спосіб: в особистій бесіді, поштовим зв'язком, смс-повідомленням, листом на електронну поштою, повідомленням через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України або через Портал Дія.", - йдеться у повідомленні. ПФУ

ПФУ, facebook.com/pfu.gov.ua
ПФУ, facebook.com/pfu.gov.ua

Фахівці пояснюють, що для призначення субсидії людина має у вказаний термін підписати подані документи або надіслати нові – за підписом. У ПФУ також зазначають, що 30-денний термін з моменту подання першої заяви для виправлення помилки може бути продовжено на час хвороби заявника.

"При цьому факт хвороби має підтверджуватись документально (Положення про порядок призначення житлових субсидій, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848).", - йдеться у повідомленні. ПФУ

Нагадаємо, що немає субсидії – не засмучуйтесь: є спосіб віддавати за комуналку менше.

Раніше ми повідомляли, що можуть бути проблеми із субсидією: комунальники нагадали споживачам про важливу процедуру.