Квітень в Україні традиційно став місяцем, коли після закінчення опалювального сезону відбуваються зміни у комунальних тарифах.

У Міністерстві енергетики запевнили, що поки що не планується підвищувати вартість електроенергії для населення. Принаймні до завершення опалювального періоду ціна на світло залишатиметься на нинішньому рівні - 2,64 гривні за кВт-годину. Більше того, поки що уряд навіть не розглядає питання перегляду тарифів на електрику для простих громадян.

Скрін, відео YouTube без світла
Скрін, відео YouTube без світла

Втім, не виключено, що згодом все ж таки доведеться повернутися до цього болючого питання. Адже ринкова вартість електроенергії суттєво перевищує ціну, за якою її одержують домогосподарства. А перед галуззю електроенергетики постали значні фінансові виклики та необхідність масштабних капіталовкладень.

Енергосистема України досі не відновлена ​​повністю після масованих ракетних обстрілів росіян, скоєних у період з осені 2022 року до закінчення опалювального сезону.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Незважаючи на всі руйнування, цієї зими наша держава змогла значною мірою забезпечити себе власною електрикою, імпортуючи її лише в окремі холодні періоди. Однак таке стало можливим також через суттєво знижене енергоспоживання порівняно з довоєнним періодом.

Енергетики. Фото: скрін youtube
Енергетики. Фото: скрін youtube

Уряду вже найближчим часом доведеться вирішувати, як належним чином відбудувати та модернізувати пошкоджену енергосистему. А це вимагатиме чималих фінансових вкладень. Мабуть, тоді й доведеться переглянути вартість електрики для населення, наблизивши її до ринкових реалій.

Нагадаємо, куди звернутися, щоб оскаржити комунальні борги: зробіть це або заплатіть більше

Як повідомляв "Знай.uа", українцям знову загрожує гріти воду в каструльці: з 1 квітня діятимуть нові тарифи

Знай.uа писав, доведеться витрусити з гаманця останнє: на кого чекають "сюрпризи" в платіжках