Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на важливі продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на різні види свинини та сало.

У середині березня в Україні змінилися цінники сала, також можна спостерігати, як змінилася ціна на шашлик, грудинку та ошийок. Якщо на початку березня порівняно з лютим усі види свинини подешевшали, то до середини місяця ситуація змінилася – є види м'яса, які стали дорожчими.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Свинина, скріншот: YouTube
Свинина, скріншот: YouTube

Вартість свинини

- Грудинка - з 169,53 грн/кг до 163,45 грн/кг,
- Лопатка - з 168,27 грн/кг до 166,74 грн/кг,
- Ошийок - 227,20 грн/кг до 217,62 грн/кг,
- Шашлик – з 206,52 грн/кг до 195,58 грн/кг.

Популярні новини зараз
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Показати ще

А ось інші види м'яса стали дорожчими: підчеревок – ціна злетіла з 171,71 грн/кг до 174,70 грн/кг; ребра – з 183,13 грн/кг до 188,70 грн/кг.

Ціни на свинину, скріншот: Minfin
Ціни на свинину, скріншот: Minfin

Вартість сала

До середини березня ціни на сало порівняно з лютим знизилися: домашнє сало – з 257,67 грн/кг до 239,00 грн/кг, а от солоне сало – з 242,84 грн/кг до 242,80 грн ./кг.

Ціни на сало, скріншот: Minfin
Ціни на сало, скріншот: Minfin

Нагадаємо, можна себе побалувати: ціни на сало, житній хліб та яйця вже не так сильно вдарять по гаманцю.

Раніше повідомлялося, за кіло просять 500 грн: українські супермаркети оновили цінники на ковбасу та твердий сир.

Також, брати по одній штучці? В Україні супермаркети змінили ціни на ківі, хурму та яблука.