Українців можуть чекати "сюрпризи" у платіжках за тепло та гарячу воду, якщо вони не пройдуть своєчасно дуже важливу процедуру. Про це попередили на facebook-сторінці "Облтеплокомуненерго".

Раз на 4 роки власники лічильників тепла та гарячої води повинні проводити їхню перевірку. Процедура виконується за рахунок споживача та ігнорувати її вкрай не рекомендується.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Українці, які порушать терміни перевірки лічильників, отримуватимуть платіжки, розраховані за загальнобудинковим показником, а не за фактичним споживанням. Все через те, що передані показники лічильників вважатимуться недійсними.

Платіжки за тепло. Фото: скрін youtube
Платіжки за тепло. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Якщо споживач не дотримується терміну проведення обов’язкової перевірки приладів обліку, то підприємство не може брати за основу для розрахунків показання таких лічильників. Тож нарахування здійснюватимуться за методом, який застосовується для квартир без індивідуальних засобів обліку", - йдеться в повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що збільшення тарифів на електроенергію вдарить за цінами на все: академік пояснив, чому це стане важким ударом.

Також наш портал інформував, чи не вистачить навіть заплатити за світло: українцям пропонують компенсацію за комуналку від 236 гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв комуналку, пальне та продукти харчування: як подорожчало життя українців за два роки повномасштабного вторгнення.