Внаслідок війни майно українців було втрачено чи пошкоджено. Держава готова компенсувати збитки за житло, але багато хто цікавить, чи поширюється допомога на автомобілі.

В українців є два варіанти для отримання компенсації за пошкоджений через війну автомобіль - вимагати гроші у страхової компанії або позиватися до Росії.

Знищене внаслідок війни авто, фото epravda
Знищене внаслідок війни авто, фото epravda

У першому випадку це можливо, якщо на машину оформлено КАСКО. Докладніше про це розповіла голова правління страхової компанії Леся Щербакова.

[quote author=""]"Схема обслуговування наступна: людина звертається до страхової компанії, приїжджає експерт, дивиться, фотографує та калькулює, яка вартість ремонту, яка вартість авто. І залежно від цього буде відсоток від відшкодованої страхової суми", - пояснила Щербакова.

Популярні новини зараз
Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Компенсація доступна навіть у розмірі вартості автомобіля, але доведеться доплатити. Якщо майно умовно коштує 10 тисяч доларів, страховий тариф становитиме 1 тисячу доларів.

Долари, фото depositphotos
Долари, фото depositphotos

Для відшкодування збитків необхідно зробити таке:

  • встановити, у межах якого кримінального провадження документується цю подію;
  • подати заяву до органу досудового розслідування, зазначити, що постраждало;
  • додати документ про те, що ця особа була власником або користувалася цим авто.

А ось позиватися з агресором в українських та міжнародних судах постраждалим рекомендують вже після перемоги, коли країна отримає репарації, як повідомив юрист Андрій Тригуб.

Руйнування через війну, фото auto.24tv
Руйнування через війну, фото auto.24tv

Нагадаємо, що ситуація стане критичною: чому українцям піднімуть податки.

Раніше повідомляли, що українські фермери отримають гроші від держави: відшкодують до 80%.