В Україні незабаром відбудеться збільшення мінімальної зарплати та чергова індексація пенсій, що стосуватиметься працюючих пенсіонерів та осіб, які досягли 65 років і мають необхідний страховий стаж.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Коли підвищать виплати

З 1 квітня мінімальна зарплата в країні буде підвищена до 8000 гривень, внаслідок чого мінімальний розмір пенсій для зазначених категорій громадян зросте до 3200 гривень, оскільки, згідно із законодавством, пенсія не може бути меншою за 40% від мінімальної заробітної плати.

Це означає збільшення пенсійних виплат з 2840 до 3200 гривень для тих, хто відповідає вимогам страхового стажу – 35 років для чоловіків та 30 років для жінок.

Крім того, заплановано перерахунок пенсій для 654 тисяч працюючих пенсіонерів, з урахуванням збільшеного страхового стажу.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Святкові доплати

Українські пенсіонери можуть отримати одноразову грошову допомогу на день народження. Святкова доплата надається громадянам віком від 70 років та старше. Пенсіонери в Україні мають можливість отримувати різні доплати та надбавки до основної пенсії. Деякі бонуси також надаються з місцевих бюджетів.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Так, на Івано-Франківщині діє програма підтримки громадян, у рамках якої пенсіонерам надають грошові виплати на день народження. Фіндопомога передбачена для українців "золотого віку" - кому виповнилося 70 років і більше.