Комунальники розпочали масштабну кампанію з відключення споживачів, які накопичили борги за воду та каналізацію. Про це йдеться у матеріалі "Суспільного".

У Дніпрі з 4 березня стартувала кампанія боротьби з неплатниками. Комунальне підприємство "Дніпроводоканал" лише за кілька днів планує відключити водопостачання десяткам сімей, які мають заборгованість.

Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube
Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube

Першими під відключення потрапляють споживачі з найбільшими боргами – дехто заборгував понад 100 тисяч гривень.

"Починаємо з мешканців приватного сектору, по багатоповерхівках ще ведуть підготовчі роботи", - заявила глава управління водоканалу.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Комунальники попередили, що боржники можуть уникнути відключень, але для цього необхідно негайно звернутися до фахівців водоканалу та максимально погасити заборгованість. Для осіб, які мають фінансові труднощі, передбачена реструктуризація боргу.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Після скасування мораторію, неплатникам почали відключати, зокрема й електроенергію. У більшості випадків до "чорного списку" енергетиків потрапляють споживачі, які не оплачували послуги більше двох місяців і мають заборгованість понад 3000 гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, сусід все життя не платив за комуналку: українцям масово відключають тепло за чужі борги.

Також наш портал інформував, мало відключень та позбавлення квартир: ціни на тепло та гарячу воду можуть вийти з-під контролю.

Крім того, ми писали, українці залишаться віч-на-віч з комунальними платіжками: субсидію призначать лише в кількох випадках.