Попри воєнний стан та важке становище українців, шахраї не сплять, а вигадують нові методи виманювання коштів. Цього разу вони використовують ім'я держави та благодійних фондів, організацій.

Про те як не потрапити на гачок шахраїв, розповіли в Міністерстві соціальної політики України.

Телефонні аферисти, скріншот з відео
Телефонні аферисти, скріншот з відео

"Щоб отримати грошову допомогу від держави, натисніть тут. Коли такі повідомлення надходять, 10-15 тисяч користувачів щодня переходять за посиланнями на фішингові сайти – усі вони потенційно можуть стати жертвами шахраїв!" - попередили в Міністерстві.

Вся справа в тому, що низка таких сайтів - двійники, при переході на які українцям пропонують грошову допомогу. Всі вони здебільшого мають російське походження. Окрім того, всі сайти схожі на офіційні, тому переплутати дуже легко.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

онлайн-шахрайство
онлайн-шахрайство

Як захистити себе:

1) ніколи не давайте згоду на оформлення допомоги в чат-боті або на сплату мита

2) всю інформацію перевіряйте та дізнавайтеся в офіційних джерелах

3) не повідомляйте нікому пін-код та три цифри на звороті.

Якщо вас переконують, що це державна допомога, ніколи не буде зайвим перевірити це на "гарячій лінії" уряду за номером: 1545.

Однак, якщо така ситуація вже трапилася зверніться на "гарячу лінію" кіберполіції за номером - 080050170.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, нові смс-ки від аферистів: правоохоронці порадили, як не "клюнути" на злодіїв

Раніше портал Знай інформував, покладіть негайно слухавку: Пенсійний Фонд попереджає українців про нову схему аферистів

Також наш портал повідомляв, спустошили картку та повісили борг: українка скаржиться на бездіяльність ПриватБанку