Українці можуть мати серйозні фінансові проблеми через нарахування за воду та каналізацію. Деколи недобросовісні споживачі залишають свої борги у "спадщину". Про це інформує КП "Дрогобичводоканал".

Фахівці комунального підприємства попередили, що під час купівлі житла українцям слід перевіряти наявність комунальних боргів. Вони навели приклад, коли один із клієнтів отримав у спадок 40-тисячний борг за воду від попереднього власника житла.

Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube
Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube

Щоб уникнути подібних інцидентів, комунальники радять українцям укладати угоду про купівлю житла лише після з'ясування низки фактів:

  • чи є в будинку послуги з централізованого водопостачання та водовідведення;
  • чи сплатив власник комунальні послуги на час продажу житла;
  • чи цілі пломби, лічильники та крани в житлі.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Для уточнення питань щодо заборгованості можна звернутися до водоканалу, де можуть надати відповідну довідку.

"До речі, водоканал може надати довідку про відсутність заборгованості та акт обстеження цілісності пломб, лічильника. Перевірте інформацію, щоб згодом не сплачувати чужі борги!", - проінформували споживачів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться жити без каналізації: комунальники анонсували березневий "сюрприз".

Також наш портал інформував, чи родина платитиме на 100 гривень більше? Як із квітня українцям перерахують тарифи на воду.

Крім того, ми писали, доведеться затягнути паски тугіше: у НБУ дали прогноз, коли піднімуть тарифи на газ, гарячу воду та опалення.