Через тривалі проблеми на кордоні з Польщею український бізнес та ритейлери змушені шукати альтернативні логістичні шляхи для постачання товарів до наших магазинів.

Це призводить до подорожчання кожного транспортного рейсу в середньому на 600-1000 євро, адже водіям доводиться їхати об'їздом через інші країни ЄС.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

До того ж у зв'язку з критичними пробками час очікування перетину кордону може досягати цілого місяця. Як попереджають в Асоціації рітейлерів України, така ситуація неминуче призведе до подорожчання багатьох товарів для українських споживачів.

Особливо гостро проблема торкається мереж, що імпортують продукти харчування: овочі, фрукти, морепродукти, крупи або молочку. Адже через затримки на кордоні важко підтримувати належний температурний режим та якість таких товарів. Українські виробники теж почали відчувати труднощі через брак імпортних комплектуючих, обладнання чи пакувальних матеріалів.

Популярні новини зараз
Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Оскаржите після мобілізації: у новому законі знайшли дивну норму Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Тільки для однієї великої торгової мережі щотижневі втрати від скорочення обсягів торгівлі можуть становити близько 100 мільйонів гривень. Тому існує ризик дефіциту окремих товарів на полицях, оскільки багато виробництв в Україні залежить від імпорту.

Нагадаємо, банани по 22 грн, а яблука – 15 грн: в Україні різко падають ціни на популярні фрукти

Як повідомляв "Знай.ua", вас обманюють при кожному поході до супермаркету: українцям розповіли, що краде їхні гроші з гаманця

Знай.ua писав, каша з бутербродом - для багатих? Українські супермаркети оновили ціни на молоко, олію та сметану