З 1 березня у мільйонів українців зміняться розміри пенсій. Втім, підвищення буде трохи нижчим, ніж прогнозувалося раніше. Кому і скільки додадуть, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму telegram-каналі.

Березнева індексація торкнеться понад 10 мільйонів пенсіонерів та принесе підвищення виплат майже на 8%. Зазначається, що середній розмір підвищення становитиме 332 гривні. В той самий час комусь додадуть менше, а деяким особам більше, залежно від розрахункового розміру пенсії.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Індексація торкнеться більше 10 мільйонів українців. 9,5 млн цивільних пенсіонерів, майже 600 тисяч пенсіонерів силових відомств, майже 100 тисяч “чорнобильців”", - повідомив чиновник.

Внаслідок перерахунку середній розмір пенсії в Україні збільшиться до 5717 гривень.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Пенсіонерки. Фото: скрін youtube
Пенсіонерки. Фото: скрін youtube

Денис Шмигаль додав, що вже з 1 квітня заплановано чергову індексацію, яка торкнеться працюючих пенсіонерів. Цій категорії перерахують виплати з урахуванням оновленого страхового стажу. Усі проведуть автоматично, тому пенсіонерам не потрібно додатково звертатися до органів ПФУ.

Індексація пенсій Фото: скрін t.me/Denys_Smyhal/7024
Індексація пенсій Фото: скрін t.me/Denys_Smyhal/7024

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чекатимете ще довше – про гроші і не мрійте: Пенсійний фонд закликав зробити це вже зараз.

Також наш портал інформував, пенсіонерам назвали наслідки ігнорування ідентифікації: що буде з грошима на картках.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, нарешті не доведеться зводити кінці з кінцями: 3 дієві способи збільшити пенсію.