Нещодавно українців ошелешили новиною про двоетапне підвищення тарифів на водопостачання та каналізація. Зростання цін пов'язують із подорожчанням матеріалів, які потрібні для очищення води та необхідністю підняти заробітну плату працівникам підприємств.

Підвищення тарифів буде стосуватися першої групи з 7 водоканалів на заході країни, і другої групи – з 14 водоканалів в інших регіонах.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Загалом платіжки українців збільшаться від 20% до 60%.

Експерти зазначають, що ситуація з водоканалами зараз стоїть дуже гостро. Підприємства мають величезні борги перед кредиторами, а через маленькі зарплати масово звільняються співробітники.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Зокрема, Президент Асоціації "Укрводоканалекологія" Дмитро Новицький повідомляв, що станом на зараз водоканали заборгували за електроенергію майже 8 млрд грн.

"Середня заробітна плата у водоканалах в Україні – 10 тисяч гривень. За 10 тисяч зараз важко знайти людей на таку тяжку працю. У нас величезний відтік кадрів. Наприклад, звільнився весь склад молодших інженерів. Вони не можуть працювати за такі гроші", — пояснив Новицький.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

На час повномасштабного вторгнення, представники влади пообіцяли, що компенсують різницю в тарифах, однак з початку війни на погашення боргів не було виділено ні копійки.

На цей час рішення ще не було остаточно ухвалено, однак ймовірно його підтримають у НКРЕКП.

Раніше ми писали про те, що після зростання тарифів платіжки стануть скромнішими: споживачі переплачували за воду кілька років

Крім того, Знай.ua повідомляв, абонплата вже зросла: мешканці отримують підвищені платіжки

Також наш портал інформував, що проїзд у тролейбусі стане дорожчим: де вже готують підвищення