"Укрзалізниця" розповіла, що робити тим українцям, які могли втратити, втратити чи забути свої речі у поїзді чи на вокзалі.

Якщо ви випадково залишили свої речі на вокзалі або на певній станції, вони певний час там зберігаються.

Укрзалізниця, фото: Facebook
Укрзалізниця, фото: Facebook

Для того, щоб знайти втрачену річ, слід звернутися до начальника станції та забрати майно. Але щоб його віддали, вам доведеться підтвердити своє обличчя документами. Про це розповідають в Укрзалізниці.

Втрачені речі компанія зберігає трохи більше ніж 30 днів. Тому, відповідно, заяву треба писати одразу, як тільки виявили, що деякі речі забули у поїзді.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Також залізничники закликають повідомляти працівників вокзалу, якщо ви помітили у приміщенні або на станціях залишені без нагляду речі. Але при цьому не варто самостійно підходити до них, адже це може загрожувати, особливо під час війни.

Вокзал у Києві, Фото: Roman Pilipey
Вокзал у Києві, Фото: Roman Pilipey

Якщо забули свої речі у поїзді:

  • зверніться до начальника станції (вокзалу), де ви зійшли з поїзда, та напишіть письмову заяву;
  • вкажіть у заяві номер поїзда та місце, яке ви займали, опишіть втрачені речі та вкажіть найближчу станцію, куди їх передати;
  • при отриманні речей власник повинен сплатити перевізнику необхідні збори (за зберігання, пакування, перевезення багажу за багажним тарифом тощо).

Ви також можете зателефонувати за номером 0 800 50 31 11 та уточнити всю інформацію.

Коли пасажир вийшов з вагона на шляху поїзда і відразу ж помітив, що забув у вагоні речі, то він повинен звернутися до начальника тієї станції (вокзалу), на якій вийшов, і написати письмову заяву. У заяві пасажир має вказати номер вагона та місце, яке займав пасажир, описати забуті речі та вказати найближчу станцію, на яку пасажир бажає їх перевезти — зазначають у перевізника.

Вагони "Укрзалізниці", скріншот: YouTube
Вагони "Укрзалізниці", скріншот: YouTube

Якщо ви виявили, що інші пасажири забули свої речі у поїзді, про це потрібно повідомити керівника чи начальника поїзда. Вони передадуть втрачене майно станції для зберігання.

Нагадаємо про пільгові квитки на потяги: хто може подорожувати "Укрзалізницею" безкоштовно.

Раніше ми повідомляли, що поїзд уже поїхав, поки в укритті сиділи: як розбиратися з Укрзалізницею, якщо не встигли на потяг через тривогу.