В Україні дозволили відключати комунальні послуги боржникам, а також нараховувати штрафи та пеню. Однак для деяких категорій громадян ці санкції можуть скасувати. Про це свідчить законопроєкт №11015.

До Верховної Ради подали новий законопроєкт, який передбачає встановлення заборони для комунальних підприємств відключати боржникам послуги, а також нараховувати штрафи та пеню за прострочення платежів. Утім під захист потраплять лише деякі категорії громадян.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

У документі йдеться про те, що санкції можуть скасувати для соціально вразливих категорій населення, які накопичили борги за комуналку. Мова про громадян з інвалідністю, малозабезпечені та багатодітні сім'ї, а також непрацюючих громадян, які отримують пенсію за віком.

Заборону на відключення комунальних послуг та нарахування штрафів хочуть запровадити до припинення чи скасування військового стану в країні. На даний момент законопроєкт перебуває на розгляді Комітету Верховної Ради.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Вимкнення світла за борги. Фото: скрін youtube
Вимкнення світла за борги. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що зараз комунальники активно карають неплатників. Споживачам дають вибір – погасити борг чи укласти договір про реструктуризацію. Тим, хто ігнорує попередження, припиняють надавати послуги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям назвали умову, за якої можна не платити за тепло, гарячу та холодну воду.

Також наш портал інформував, заборгували велику суму і боїтеся арешту майна? Що у вас не зможуть відібрати список речей.

Крім того, ми писали, залишать без дому чи квартири: за яку суму боргу українці забиратимуть нерухомість.