Багатьом українцям вже за лічені дні індексують пенсії. Проте деяким пенсіонерам пощастить одразу двічі. Мова про громадян, яким виповнилося 65 років. Про це повідомляє профільне видання "На пенсії".

Українцям, які досягли 65-річного віку, підвищать пенсійні виплати одразу двічі поспіль. Однак розраховувати на це можуть лише ті особи, які виконали вимоги до страхового стажу. Для чоловіків це щонайменше 35 років, а для жінок – від 30 років.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Відповідно до законодавства, такі громадяни не можуть отримувати виплати нижчі за 40% від мінімальної зарплати. З 1 січня "мінімалка" в Україні збільшилася – до 7100 гривень. Втім, перерахунок виплат для цієї категорії пенсіонерів вирішили перенести на березень, щоби провести його разом із щорічною індексацією.

Пенсіонерки. Фото: скрін youtube
Пенсіонерки. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Так, із 1 березня мінімальна пенсія для 65-річних українців збільшиться до 2840 гривень. Вже у квітні відбудеться ще одне підвищення мінімальної зарплати – до 8000 гривень. Отже, мінімальні виплати цієї категорії пенсіонерів становитимуть уже 3200 гривень.

Пенсіонер. Фото: Youtube
Пенсіонер. Фото: Youtube

Слід нагадати, що, за попередніми даними уряду, розрахунковий розмір пенсій з 1 березня буде збільшено на 13%. Однак точний показник індексації стане відомим ближче до дати проведення перерахунку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам назвали наслідки ігнорування ідентифікації: що буде з грошима на картках.

Також наш портал інформував, українці можуть втратити частину пенсійних виплат через роботу в РФ: чому це відбувається.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чекатимете ще довше - про гроші і не мрійте: Пенсійний фонд закликав зробити це вже зараз.