Дехто з українських пенсіонерів може претендувати на доплату до пенсії. Втім, грошовий бонус щедрим не назвеш. Кому можуть підвищити виплати на один або кілька відсотків, повідомляє Пенсійний фонд України.

Українці, які більшу частину життя старанно працювали та набрали багато страхового стажу, мають право на доплати.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Претендувати на підвищення пенсії можуть чоловіки та жінки, які мають більше ніж 35 та 30 років стажу відповідно. За кожний рік стажу наднорми надається надбавка у розмірі 1%.

"За кожний повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам і 30 років жінкам (а для пенсій, призначених до 01.10.2011 – понад 25 років чоловікам, 20 років жінкам), пенсія за віком збільшується на 1 відсоток розміру пенсії, обчисленої відповідно до статті 27 Закону", - повідомили у ПФУ.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Отримання пенсії. Фото: скрін youtube
Отримання пенсії. Фото: скрін youtube

Зазначається, що понаднормовий стаж не обмежений, тому людина може отримувати як надбавку у розмірі 1%, так і 5% або навіть 10% залежно від кількості страхового стажу.

Варто нагадати, що в Україні пенсіонери можуть отримувати й низку інших надбавок. Наприклад, по 292 гривні сплачуються українцям, які є почесними донорами. Також передбачені вікові надбавки – 300, 456 та 570 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам назвали наслідки ігнорування ідентифікації: що буде з грошима на картках.

Також наш портал інформував, як перевірити нарахування субсидії та уникнути її "відпливу" з рук: Пенсійний фонд України роз'яснює.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чому однакові стаж та зарплата призводять до різних пенсій: експерт пролив світло на хвилююче питання.