Тарифи на електроенергію для населення підвищуватимуть, і це вже неминуче. Такою думкою поділився голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко у своєму телеграм-каналі.

Олег Попенко прокоментував нещодавню заяву міністра енергетики Германа Галущенка, що підвищення цін на електроенергію до 6 гривень за кіловат не буде. Експерт зазначив, що це зовсім не означає, що перегляду тарифу не станеться.

Оплата за електроенергію, кадр з відео
Оплата за електроенергію, кадр з відео

Так, швидше за все, на українців очікує зростання цін на світло приблизно до 5,5 гривні за кВт/год, а відбутися це може вже на початку літа. Експерт вважає, що уникнути такого кроку, ймовірно, не вдасться.

"З його слів виходить, що тариф на електроенергію може зрости до 5,5 грн, і це може відбутись 1 червня. Це те про що я писав ще декілька тижнів тому. Підняття тарифів неминуче, Аннушка вже розлила масло", - заявив Олег Попенко.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Платіжка за світло. Фото: скрін youtube
Платіжка за світло. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що у своїй заяві Герман Галущенко нагадав, що тарифи на світло для населення не змінюватимуться до кінця опалювального сезону. Але вже у квітні уряд дивитиметься на ситуацію. При цьому поки що немає жодних проєктів та розрахунків для майбутнього перерахунку тарифу.

Тарифи на електроенергію Фото: скрін telegram
Тарифи на електроенергію Фото: скрін telegram

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна "влетіти" майже на 3 тисячі гривень: енергетики попередили українців.

Також наш портал інформував, комунальники назвали головні ознаки, що лічильник час змінювати: повинен знати кожен споживач.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться затягнути пояси тугіше: у НБУ дали прогноз, коли піднімуть тарифи на газ, гарячу воду та опалення.