Жителям селища Брошнів-Осадськ на Франківщині піднімуть тарифи на вивезення сміття, воду і каналізацію. Жителям доведеться платити більше вже з 1 березня.

Про це повідомив директор КП "ЖЕК" Олег Петрушка.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Відповідно до рішення виконавчого комітету, плата за вивезення сміття буде складати 25,15 грн у місяць з однієї особи для населення, а для фізичних та юридичних осіб тариф — 301,74 грн за один метр кубічний.

При цьому жителів попереджують про те, що до тарифу не входить вивезеннябудівельного сміття, яке має вивозитися самостійно за окремим талоном від КП на захоронення.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Вивезення сміття, фото: prm.ua
Вивезення сміття, фото: prm.ua

Через зниження доходів населення, у вересні минулого року місцева влада прийняла рішення знизити тариф на воду та каналізацію з 26,96 до 19 грн за один кубометр.

Однак, вже з 1 березня 2024 року плата за централізоване водопостачання для населення становитиме 15 грн за один кубометр, а за централізоване водовідведення — 13,5 грн (враховуючи ПДВ), та буде складати 28,5 грн за один кубометр.

Втім цієї вартості не вистачає на потреби водоканалів, а тому різинцю у вартості покривають за рахунок селищного бюджету.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, у платіжках буде по 3 куби на людину: "Нафтогаз Тепло" терміново звернувся до споживачів

Раніше наш портал інформував, можна "висіти" на трубці хоч цілий день: "Lifecell" показав бюджетні тарифи для пенсіонерів

Також портал Знай повідомляв, доведеться затягнути паски тугіше: у НБУ дали прогноз, коли піднімуть тарифи на газ, гарячу воду та опалення