Побутові споживачі газу можуть бути оштрафовані на досить суттєві суми. Про це нагадали на facebook-сторінці Житомирської філії "Газмережі".

Іноді в українців виникає потреба перенести газовий лічильник із приватного будинку на вулицю чи провести інші роботи у системі газопостачання. У таких випадках газовики рекомендують споживачам не брати ініціативу до своїх рук, а звертатися до фахівців.

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Самовільне втручання в систему газопостачання може спричинити сумні наслідки для домогосподарства, наприклад аварію, а крім того, власнику світить немаленький штраф.

"Пам'ятайте, заміну газового обладнання можуть здійснювати лише ті спеціалісти, які мають ліцензію на виконання таких робіт. Самовільне втручання у систему газопостачання незаконне та може мати серйозні наслідки", - попередили споживачів.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Варто зазначити, що самовільний демонтаж або втручання в роботу приладу обліку газу карається штрафом у розмірі від 50 до 200 неоподатковуваних доходів громадян. Навіть така "дрібниця" як зірвана пломба на лічильнику може коштувати мінімум 8 тисяч гривень штрафу, а в деяких випадках і 100 тисяч гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, показники лічильників не приймаються: чому суми у платіжках нараховують "як завгодно".

Також наш портал інформував, сплатили вчасно, а борг з'являється ні звідки: українцям вказали на нюанс, про який часто забувають.

Крім того, ми писали, холодна погода – не привід переплачувати: як можна хитро зекономити на тарифах за електроенергію.