В Україні спостерігаються зміни цінової тенденції у категорії овочів. Так, вартість помідорів почала зростати, а цінники на картоплю пішли вниз. Про це свідчать дані проєкту EastFruit.

Аналітики відзначають чергові цінові коливання у сегменті овочевої продукції. Так, картопля, яка останнім часом впевнено зростала у вартості, почала дешевшати. Водночас імпортні томати активно додають у ціні.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Помідори

Продавці активно підвищують ціни, аргументуючи це високою вартістю тепличних томатів на внутрішньому ринку Туреччини, звідки продукція імпортується в Україну.

Зазначається, що відпускні ціни на імпортні помідори досягли позначки 70-90 гривень за кілограм, що в середньому на 14% дорожче, ніж тижнем раніше.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Крім того, цінники на томати штовхає вгору обмежену пропозицію продукції на ринку. На даний момент основна пропозиція на українському ринку – імпортна продукція. Ситуація може змінитись із середини березня, коли на ринок вийдуть місцеві тепличні комбінати.

Картопля

За даними аналітиків, вартість якісної картоплі знизилася до 14-20 гривень за кілограм. Це в середньому на 12% дешевше, ніж тижнем раніше. Такі цінові перестановки пов'язані зі зменшенням попиту ринку і погіршенням якості продукції.

Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube
Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube

При цьому середня вартість картоплі в Україні приблизно втричі вища, ніж за аналогічний період минулого року.

Раніше портал Знай повідомляв, пояси можна послабити? Українців порадували зниженням цін на важливі продукти – що подешевшало.

Також наш портал інформував, скоро зуби на полицю покладемо: українців приголомшили подорожчанням м'яса – аж на 37%.

Крім того, ми писали, борщ доведеться їсти без сметанки: супермаркети оновили ціни на популярні молочні продукти.