Для всіх наших читачів, які стосуються отримання соціальних виплат від держави, є дуже важлива інформація від першого заступника міністра соціальної політики України Дар'ї Марчак. Вже з 1 березня в Україні діятиме новий принцип продовження соцвиплат для окремих категорій громадян.

Цього разу наші читачі дізнаються, що вирішили у Кабміні і як тепер визначатимуть розмір допомоги.

Про це стало відомо завдяки нещодавньому інтерв'ю першого заступника Міністра соціальної політики Дар'я Марчак.

Дар'я Марчак / фото: скріншот телемарафону 1+1
Дар'я Марчак / фото: скріншот телемарафону 1+1

За словами Дарії Марчак, тепер для розрахунку державної допомоги для ВПО буде враховуватись сукупний дохід усіх членів сім'ї.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

"Ми змінюємо загальний принцип продовження виплат для ВПО. Тепер для отримання допомоги враховуватиметься сукупний дохід сім'ї, який у розрахунку на одного члена сім'ї має становити не менше 9 444 грн, тобто чотири прожиткові мінімуми. Ми будемо дивитися на офіційні доходи сімей, щоб визначити, чи потрібна допомога. Тому що без доходів, наприклад, батька, які можуть бути як мінімальними, так і перевищувати 100 тисяч грн, це важко оцінити", – пояснила Марчак.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Кому продовжать виплати ВПО у березні 2024 року

За її словами, з 1 березня 2024 року виплати будуть автоматично продовжені наступним категоріям переселенців:

- пенсіонерам із пенсією не більше 9444 грн.
- людям з інвалідністю,
- дітям-сиротам.

"Тобто тим категоріям громадян, які однозначно не можуть працювати, і їм потрібна подальша підтримка держави. Крім того, виплати зможуть надалі отримувати сім'ї, які проживають у зоні бойових дій або в безпечних регіонах, і де діти з певних причин не можуть навчатися офлайн. Тобто батьки в таких сім'ях повинні їх доглядати і не можуть працевлаштуватися. Таким громадянам слід звернутися із заявою про призначення допомоги”, – наголосила заступник міністра.

Також виплати від держави зможуть отримати сім'ї, члени яких за останні півроку прагнули економічної самостійності:

- стали на облік у службу зайнятості,
- працевлаштувалися,
- розпочали власний бізнес.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Кого позбавлять виплат переселенцям із 1 березня

“В якості нашої подяки ми продовжимо їм ще 6 місяців виплати допомоги. А ось дорослі українці працездатного віку, які не мають дітей і не працюють, виплати не отримуватимуть. Такі люди не мають обмежень, які б заважали їм працювати, тому вони повинні знаходити роботу і самостійно забезпечувати себе”, – вважає Марчак.

Нагадаємо, допомогу нададуть незалежно від доходу: хто може розраховувати на 500 гривень щомісяця.

Раніше повідомлялося, що українцям оформлюють грошову підтримку: як отримати 10 800 гривень і куди звернутися.

Також, українцям допоможуть сплатити "драконівські" платіжки.