До страхового стажу зараховують ті періоди, протягом яких особа підлягала державному обов’язковому пенсійному страхуванню. Платити страховий внесок потрібно не менше мінімальної суми передбаченої законом.

Проте нарахувати стаж можуть і не на роботі. Про те, як зарахують період догляду за дитиною проінформували ПФУ у Миколаївській області.

Новий рік, дитина, фото: Знай.ua
Новий рік, дитина, фото: Знай.ua

До 1 січня 2004 року страховий стаж по догляду за дитиною до 3 років зараховувався на основі свідоцтва про народження. При умові, коли мати не перебувала у трудових відносинах на момент народження дитини.А вже з 2004 року було визначено, що страховий внесок за жінок, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною будуть сплачувати від 01.01.2005 року.

Виплати за дитину. Фото: скрін youtube
Виплати за дитину. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Якщо жінка доглядала за дитиною у період 01.01.2004 до 31.12.2004, то страховий стаж нараховується на підставі отримання жінкою допомоги на дитину. Тобто, для зарахування стажу, варто принести офіційний документ, який підтверджує отримання допомоги на дитину до 3 років. Це може бути довідка з органу соціального захисту населення, котрий і виплачував особі допомогу.

Мама з дитиною, ілюстраційне фото Знай.uа
Мама з дитиною, ілюстраційне фото Знай.uа

Після цього періоду, (з 1 січня 2005 року), страховий стаж за період догляду за дитиною також нараховується. Робиться це за даними системами персоніфікованого обліку відомостей реєстру застрахованих осіб – Державного реєстру загальнообов’язкового державного страхування.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, зростання пенсії на 13% – не для всіх: кому березнева індексація принесе розпач та розчарування

Раніше наш портал інформував, на пенсію у 40 років: хто з українців може раніше піти на заслужений відпочинок

Також портал Знай повідомляв, пенсіонерів попередили - чи зникнуть виплати після заборони від США": "Одразу після...