Українцям можуть стати не по кишені улюблені солодощі. Подорожчання обумовлено рекордним зростанням цін на какао. Тільки за останній рік головний інгредієнт для виготовлення шоколаду став дорожчим майже вдвічі. Про це повідомляє BBC.

З початку минулого року вартість основного інгредієнта для виготовлення шоколаду злетіла приблизно вдвічі. Станом на 8 січня вартість какао на товарному ринку в Нью-Йорку досягла рекордної позначки 5874 доларів за тонну.

Шоколад. Фото: скрін youtube
Шоколад. Фото: скрін youtube

Подорожчання інгредієнта вже дається взнаки - тисне на великих виробників шоколаду, а ті змушені переглядати вартість кінцевої продукції.

Фахівці зазначають, що ривок цін на какао спровокований зниженням урожаїв у Західній Африці, яка є одним із головних постачальників. Низькі врожаї, у свою чергу, спостерігаються через суху погоду та зміни клімату.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Солодощі в магазині, фото: кадр з відео
Солодощі в магазині, фото: кадр з відео

Зростання світових цін какао, найімовірніше, позначиться і на вартості солодощів в українських магазинах. На даний момент вартість шоколаду в супермаркетах коливається в межах 30-160 гривень, залежно від виробника.

Ціни на шоколад. Фото: скрін novus.online
Ціни на шоколад. Фото: скрін novus.online

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чизкейк, латте – для багатих? В Україні супермаркети оновили цінники молока, сметани та сиру.

Також наш портал інформував, пояси доведеться затягнути ще тугіше: українців попереджають про нову хвилю подорожчання продуктів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, банани, цитрусові та риба стануть на вагу золота: українцям розповіли, що буде з цінами на продукти у 2024 році.