В Україні є категорії громадян, яким дозволяється оплачувати лише четверту частину від нарахувань за комуналку, тобто – 25%. Втім, право на такий привілей мають далеко не всі. Про це йдеться у роз'ясненні Пенсійного фонду України.

Серед українців є категорії пільговиків, які можуть частково сплачувати за комунальні послуги або навіть не платити за них зовсім. Але таке право надається лише тим, хто має певні заслуги чи статус.

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube
Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Так, проплачувати лише четверту частину від комунальних нарахувань можуть:

  • українці, які мають статус учасника бойових дій;
  • громадяни, які постраждали внаслідок Революції Гідності;
  • особи, які примусово утримувалися у фашистських концтаборах під час Другої світової війни.

Для отримання цієї пільги українці мають звернутися до Пенсійного фонду з відповідною заявою. Зробити це можна як особисто, так і дистанційно – за допомогою онлайн-сервісів або відправивши документи поштою.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що вразливі категорії населення, які не мають права на пільги, можуть звернутися до ПФУ за субсидією. Процес оформлення допомоги максимально спростили, тому подати заявку можна за кілька хвилин, скориставшись вебпорталом ПФУ або порталом "Дія".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комунальні платіжки перестануть бути тягарем для українців: хто має право на 100% знижку.

Також наш портал інформував, незначні помилки можуть коштувати пенсії: на що українцям потрібно звернути увагу.

Крім того, ми писали, легко оформити та ще простіше втратити: хто з українців може залишитися без субсидії.