В Україні вже кілька місяців поспіль фіксується зниження цін на блакитне паливо. Наприклад, у січні 2024 року вартість зменшилася на 6,4% порівняно із груднем 2023 року. Про це свідчать дані Мінекономіки.

Фактична ціна реалізації природного газу у січні становила 12 738 гривень за тисячу кубометрів без ПДВ. Якщо порівнювати зі груднем, то ціна стала нижчою на 6,3%.

Гaзові мережі. Фото: YouTube
Гaзові мережі. Фото: YouTube

Тенденція здешевлення блакитного палива спостерігається в Україні вже третій місяць поспіль. При цьому вартість ресурсу вже майже вдвічі нижча, ніж рік тому.

Ціни на газ. Фото: дані Мінекономіки
Ціни на газ. Фото: дані Мінекономіки

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Чи перерахують українцям платіжки

Для звичайних українців ці цінові коливання залишаться непомітними. Побутові споживачі платять за газ за фіксованим тарифом. До того ж в Україні продовжує діяти мораторій, який забороняє змінювати тарифи на деякі комунальні послуги, у тому числі на газ. Отже, змін у платіжках очікувати не варто.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що більшість українців є клієнтами компанії "Нафтогаз", і для них тариф становить 7,96 гривні за кубометр. Водночас в Україні є й інші постачальники, цінники яких коливаються від 7,7 до 9,99 гривні за кубометр газу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платіжок поменшає: кому з українців дозволяється не платити за доставку газу.

Також наш портал інформував, заборгував за старим тарифом, а платити за новим – майже вдвічі більше? У Yasno пояснили важливий момент.

Крім того, ми писали, українцям компенсують майже 1000 гривень за зимову комуналку: хто отримає гроші.