Деяким українським пенсіонерам можуть призначити доплату близько 350 гривень. Втім, кількість тих, хто отримає такий бонус, є вкрай невисокою через досить суворі умови.

Нарахування цієї надбавки передбачено законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Українці, які вийшли на заслужений відпочинок, можуть одержувати різні надбавки до основної виплати. Одна з таких призначається тим, чий страховий стаж вищий за норму.

На такий бонус можна розраховувати чоловікам, які набрали понад 35 років страхового стажу та жінкам, які відпрацювали понад 30 років. Відповідно до законодавства, сума доплати не може бути вищою за 1% мінімальної пенсії за віком.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

З січня 2024 року мінімальна пенсія збільшилася до 2361 гривні, тобто максимальна доплата за кожен рік надстажу поки що 23,61 гривні.

Таким чином, якщо людина має 15 років понаднормового стажу, то їй призначається доплата у розмірі 354 гривні. Втім, одержувачів таких надбавок можна перерахувати на пальцях, адже небагатьом вдається набрати таку кількість стажу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Пенсійний фонд помилився у розрахунках: як оскаржити неправильно нараховану пенсію.

Також наш портал інформував, чому однакові стаж та зарплата призводять до різних пенсій: експерт пролив світло на хвилююче питання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсія, інвалідність та далеко від дому: українцям підказали, як пройти найскладніші етапи "ідентифікації".