Українці можуть отримати додаткову матеріальну допомогу на дитину у розмірі 500 чи 2000 гривень залежно від деяких обставин. Про це повідомляє Центр надання адміністративних послуг Івано-Франківська.

Грошова допомога надається з нагоди дня народження дітей до 18 років. Отримати виплати може мати чи батько дитини, які зареєстровані у населених пунктах Івано-Франківської міської територіальної громади. Зокрема, програма підтримки поширюється на внутрішньо переміщені сім'ї.

Українці із дітьми. Фото: скрін youtube
Українці із дітьми. Фото: скрін youtube

Умови отримання матеріальної допомоги

Грошова виплата з нагоди дня народження дитини на суму 500 гривень надається одному з батьків. Право на цю виплату надається дітям:

  • батьки яких призвані на військову службу або беруть участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту населення;
  • батько/мати яких брали безпосередню участь в АТО/ООС, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України та померли, але їхня смерть не пов'язана з безпосередньою участю в АТО/ООС чи участю у заходах, необхідних для забезпечення оборони.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Виплату у розмірі 2000 гривень можуть отримати діти, батьки яких призвані на військову службу або беруть участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони. При цьому сім'я має відповідати критеріям:

  • у сім'ї виховується 3 та більше дітей до 18 років;
  • у сім'ї виховується дитина з інвалідністю;
  • батько чи мати дитини має інвалідність;
  • батько чи мати дитини загинули або зникли безвісти під час участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України.

Подати заяву на отримання допомоги можна у будь-якому ЦНАПі Івано-Франківської громади. Ознайомитись з необхідним переліком документів можна тут.

Раніше портал "Знай" повідомляв, вже з 6 лютого: українців реєструють на нову грошову допомогу, хто може претендувати.

Також наш портал інформував, якщо грошей не вистачає: українцям, які опинилися у скрутному становищі, виплатять фінансову допомогу.

Крім того, ми писали, українцям без субсидій допоможуть з оплатою комуналки: кому виплатять 5000 гривень.