Дорогі споживачі газу, сьогодні ми розповімо вам, чому іноді у ваших квитанціях від "Нафтогазу України" здається, ніби лічильник "відпочиває", а всі розрахунки відбуваються на "вигаданих" розрахунках або відсутні зовсім.

Українці часто почуваються обдуреними, коли, здавалося б, дотримуються всіх необхідних інструкцій з оплати газу, а отримують борги та чужі для них нарахування.

Оплата квитанцій - фото Жмеринка.City
Оплата квитанцій - фото Жмеринка.City

"Нафтогаз" на своїй сторінці у Facebook детально роз'яснив, на основі чого вони формують квитанції про оплату. Давайте вникнемо в деталі.

Все починається з отримання інформації від оператора міського чи обласного газового господарства (ГРМ) про спожиті обсяги газу протягом місяця.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Відповідно до законодавства, оператор ГРМ є відповідальним за облік спожитого природного газу. Саме від нього йде початок формування даних для квитанції.

Комунальні квитанції, скріншот: YouTube
Комунальні квитанції, скріншот: YouTube

Після 9 числа кожного місяця споживані кубометри газу (не показання лічильників) завантажуються з інформаційної платформи газотранспортної системи України.

Отримані обсяги газу множаться на діючий тариф (в даному випадку, 7,96 грн/м³), і ось нам уже належить сума до оплати.

Таким чином, у підсумковому платіжці від ДК "Нафтогаз України" ви побачите не просто абстрактні цифри, а фактично спожиті обсяги газу та відповідну їм суму до сплати.

Раніше ми писали, що платити за комуналку можна вдвічі менше: кого з українців не розорять платіжки

Крім того, Знай.ua повідомляв, як не стати заручником чужих боргів: у водоканалі вказали на важливий момент

Також наш портал інформував, що Міненерго терміново звернулися до споживачів через борги.