Чи знали ви, що звичка лягати спати пізно вночі може суттєво позначитися не лише на самопочутті, а й на стан здоров'я в цілому?

Про це нещодавно розповів індійський лікар Діліп Ґуде на сторінках видання Indian Express. На його думку, "сови", які регулярно засипають далеко за північ, ризикують сильно порушити природний біоритм організму. Адже саме у нічний час відбувається відновлення клітин, гормональний баланс та обмін речовин.

Безсоння. Фото: скрін youtube
Безсоння. Фото: скрін youtube

Тому хронічний недосипання та пізній сон можуть призвести до деяких наслідків, включаючи ослаблення імунітету, погіршення пам'яті, розлад обміну речовин, цукровий діабет тощо.

Крім того, через пізній сон людина недоотримує стимулюючий вплив сонячного світла, що теж погіршує настрій і самопочуття. А ще у "сов" частіше зустрічаються гіпертонія та підвищений холестерин. Щоб уникнути цих та інших проблем, лікар Діліп Гуде радить дотримуватися кількох простих правил.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Сон. Фото: скрін youtube
Сон. Фото: скрін youtube

Лягати і вставати приблизно в один і той же час. Перед сном дотримуйтесь розслаблюючих ритуалів. За годину до сну припинити роботу із гаджетами. Чи не переїдати ввечері. Зробити спальне місце комфортним і тихим. Дотримання цих нескладних порад допоможе покращити якість сну та уникнути багатьох хвороб, пов'язаних із хронічним недоліком відпочинку.

Нагадаємо, припиніть витрачати на них гроші: 3 б'юті-кошти, які тільки шкодять здоров'ю вашої шкіри

Як повідомляв "Знай.uа", кава шкідлива, але її є чим замінити: продукти, що бадьорять, які врятують при сонливості

Знай.ua писав, вітамін С для лікування застуди: вчені пояснили, чи допомагає він побороти хворобу