Від справності лічильника безпосередньо залежать суми в платіжках, тому слід стежити за станом приладу. Комунальники розповіли, як зрозуміти, що лічильник води потребує ремонту або заміни. Рекомендації опублікували на facebook-сторінці "Черкасиводоканал".

Кожен споживач хоча б раз на місяць, при передачі показників, має придивлятися до стану лічильника. Несправний пристрій може неправильно рахувати витрачену воду, а отже, існує ризик переплачувати за послуги.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Комунальники перерахували головні ознаки, що з лічильником щось не так і він, можливо, потребує заміни чи ремонту.

Так, звертатися до фахівців потрібно, якщо:

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще
  • помітили конденсат чи воду під склом приладу;
  • з'явилася вода між корпусом та кришкою;
  • не працює покажчик чи екран;
  • пошкоджено пломбу або нитку;
  • змінилася швидкість індикатора руху - став повільнішим чи швидшим, ніж раніше;
  • не змінюються показники, коли вмикаєш воду;
  • обсяги спожитої води різко збільшились або скоротилися.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

При виявленні несправності необхідно у найкоротші терміни звернутися до водоканалу. Якщо про проблему промовчати, то можна понести адміністративну відповідальність через неправильний облік або виведення лічильника з ладу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться обирати між їжею та платіжками: коли зростуть тарифи на газ, тепло та гарячу воду.

Також наш портал інформував, від збільшених платіжок до аварії: газовики попередили про наслідки популярного порушення.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "золота" вода полилася з кранів: українців приголомшили новими тарифами – 220 грн за куб.